Datum objave: 25.09.2020

Kabinski kofer, kofer za kabinu ili cabin luggage naziv je za ručni prtljag koji nosite sa sobom u kabinu aviona. Različite aviokompanije imaju različita pravila o veličini i težini za ručni prtljag pa je stoga je nemoguće tačno precizirati maksimalne dimenzije ovakvog kofera. Svejedno, pravila merenja kofera su univerzalna (visina x širina x dubina) pa se visina kofera računa od točkova do spuštene teleskopske ručke, a prilikom merenja dubine uzimate u obzir i sve pregrade sa prednje strane kofera, ukoliko ih ima. Pojedine kompanije bi mogle da naplaćuju dodatne troškove ukoliko je vaš kofer prevelik ili pretažak ili vas mogu zamoliti da predate svoju prtljag na pultu za predaju prtljaga.

Ako Vam sve ovo zvuči zbunjujuće, ne brinite! Za vas smo napravili listu aviokompanija kako bi vam olakšali izbor idealnog kofera za kabinu, a vaše putovanje prošlo bez muke. Prilikom odabira imajte na umu kojim aviokompanijama najčešće letite. Ukoliko često menjate avioprevoznike, savetujemo Vam da za ručni prtljag odaberete kofer koji svojim dimenzijama odgovara najstrožim pravilima aviokompanija odn. najmanji mogući.

Napominjemo da nastojim da objavljujemo ažurne podatke, ali Vam ipak preporučujemo da pre putovanja, kod svoje aviokompanije proverite porpisane dimenzije ručnog prtljaga.

Kada odlučite koje su vam dimenzije i težina kofera za kabinu potrebni, potragu za svojim idealnim koferom započnite ovde.